Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g jarmużu, tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
- 500 g wody, plus dodatkowa ilość do nawilżenia papieru do pieczenia
- 250 g ziemniaków, pokrojonych w 1,5 cm kostkę
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 6 jajek
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 911 kJ / 218 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Klopsiki z ciecierzycy i szynki
1 godz. 5 min
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
35min
Ragout z soczewicą i burakami
2h 10min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40min
Frittata cukiniowa
40min
Frittata ze szparagami
50min
Frittata z bobem i młodymi ziemniakami
1 Std. 10 Min
Risotto z jarmużem
50min
Ragout z marynowanym tofu
1h 40min
Tarta z botwinką i serem feta
1h 45min
Strączkowy gulasz z czarnuszką i szpinakiem
13h 35min
Omlet z jarmużem
35min