
Urządzenia i Akcesoria
Frittata z jarmużem i ziemniakami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części70 g
-
wody plus dodatkowa ilość do nawilżenia papieru do pieczenia500 g
-
ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę250 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek20 g
-
jajek6
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
218 kcal /
911 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
2.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JARMUŻ
11 Przepisów
Polska
Polska