Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g jarmużu, tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
- 500 g wody, plus dodatkowa ilość do nawilżenia papieru do pieczenia
- 250 g ziemniaków, pokrojonych w 1,5 cm kostkę
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 6 jajek
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 911 kJ / 218 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pilaw z ziarnami i burakiem
30min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Fasolotto z kalafiorem
13 Std. 55 Min
Omlet z jarmużem
35min
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
35min
Sałatka z soczewicą w stylu greckim
20 Min
Zapiekanka z kaszy gryczanej
1h 40min
Kremowe gratin z jarmużu
55min
Frittata z grzybami
45min
Pasta z jarmużu
15min
Kotlety z kaszy gryczanej z sosem pomidorowym
1h 35min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1 Std. 10 Min