Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g wody
- 1 ¼ - 1 ½ łyżeczki soli
- 150 g komosy ryżowej (quinoa)
- 1 cytryna, ekologiczna
- 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 200 g makreli, wędzonej, bez ości, pokrojonej na kawałki
- 20 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- 15 g szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
- 1 jajko
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej, ilość do smażenia kotlecików
- mąka pszenna, ilość do obtoczenia kotlecików
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 935.8 kJ / 223.5 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 Std.
Placki z otrębów owsianych
2h 40min
Gofry jaglane z pastą z suszonych pomidorów i rukolą
50 Min
Wytrawne gofry gryczane z warzywami
1 Std. 40 Min
Ciasto kalafiorowe
1 Std. 15 Min
Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe
40 Min
Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni
1 Std. 20 Min
Krakersy z komosy ryżowej i chia
35 Min
Tajskie kotlety rybne
1 Std. 15 Min
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1 Std. 20 Min
Pizza na spodzie z kalafiora
2 Std. 45 Min
Placki dyniowe z parmezanem
45 Min