
Urządzenia i Akcesoria
Tajskie kotleciki rybne z sosem chili
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
Limonkowy sos chili
-
2 limonki ekologiczne
-
3 - 4 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
-
4 ząbki czosnku
-
200 g wody
-
150 g cukru
-
40 g białego octu winnego
-
1 łyżeczka soli
Kotleciki rybne
-
20 g kolendry, świeżej tylko liście
-
2 ząbki czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 łyżeczka oleju sezamowego
-
skórka otarta z limonki bez białych błonek, ekologiczna
-
50 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na 4 cm kawałki
-
1 łyżeczka sosu sojowego
-
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
2 łyżeczki cukru palmowego
-
350 g filetów z ryby o białym mięsie (np. z dorsza), pokrojonych na kawałki
-
350 g krewetek, surowych, dużych, obranych
-
250 g ryżu brązowego, krótkoziarnistego opłukanego
-
1000 g wody
-
10 g oleju
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
36.4 g
Kalorie
2523.7 kJ /
603.2 kcal
Tłuszcz
9.5 g
Węglowodany
103.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LOW FAT
10 Przepisów
Polska
Polska