
Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
500 g pora tylko biała część, pokrojonego w 2 cm plastry (patrz wskazówka)
-
100 g selera naciowego pokrojonego w 2 cm plastry
-
20 g oliwy z oliwek
-
300 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
-
1000 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
120 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - ¾ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
½ - ¾ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
2 łyżki szczypiorku drobno posiekanego, do dekoracji
Wartości odżywcze na 6 porcji
Kalorie
925 kcal /
3872.8 kJ
Białko
22.3 g
Tłuszcz
60 g
Węglowodany
94 g
Błonnik
21 g
Tłuszcz nasycony
24.5 g
Sód
3649 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MAJÓWKA
10 Przepisów
Polska
Polska