Tajskie kotlety rybne

Tajskie kotlety rybne

3.6 69 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
10 sztuk

Składniki

  • 5 g kolendry, świeżej
  • ½ - 1 zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 liście limonki Kaffir, suszone (opcjonalnie)
  • 400 g fileta z dorsza, bez skóry bez ości, pokrojonego na kawałki
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka pasty z trawy cytrynowej
    1 łyżeczka trawy cytrynowej, suszonej, mielonej
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 40 - 60 g czerwonej pasty curry
  • 10 g sosu rybnego
  • 40 g mąki ryżowej
  • 2 zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane
  • 6 - 10 zielonych fasolek szparagowych, świeżych (opcjonalnie) pokrojonych w 5 mm plastry
  • olej do smażenia
  • 2 limonki pokrojone w ćwiartki, do skropienia
  • słodki sos chili do podania (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 72 kcal / 301 kJ
Białko 8.7 g
Tłuszcz 1.3 g
Węglowodany 6.8 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 170.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...