Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 liście limonki Kaffir, suszone
- 10 g zielonej papryczki chili, świeżej, przekrojonej wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych
- 60 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
-
1
łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
lub 1 łyżeczka cukru palmowego - 400 g filetów z ryby, białej (np. dorsz, halibut), pokrojonych na kawałki
- 2 łyżeczki sosu rybnego
- 3 łyżki czerwonej pasty curry
- 1 jajko
- olej arachidowy, do smażenia
- 2 limonki, pokrojone w ćwiartki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 255.9 kJ / 61.2 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 146.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pad Thai z krewetkami
45 Min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 Min
Tajskie kotleciki rybne z sosem chili
1 Std. 40 Min
Krewetki curry
1h 50min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 Min
Gulasz z fasoli czarne oczko i kalmarów
5h 15min
Azjatyckie spring rolls
1 Std. 20 Min
Wołowina z imbirem i pastą miso ze szpinakiem
25 Min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 Min
Ryż z krewetkami w orientalnym sosie
55 Min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 Min
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1 Std. 20 Min