
Urządzenia i Akcesoria
Tajskie kotlety rybne
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
10 sztuk
Składniki
-
5 g kolendry, świeżej
-
½ - 1 zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
3 liście limonki Kaffir, suszone (opcjonalnie)
-
400 g fileta z dorsza, bez skóry bez ości, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
1 łyżeczka pasty z trawy cytrynowej
-
1 łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
40 - 60 g czerwonej pasty curry
-
10 g sosu rybnego
-
40 g mąki ryżowej
-
2 zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane
-
6 - 10 zielonych fasolek szparagowych, świeżych (opcjonalnie) pokrojonych w 5 mm plastry
-
olej do smażenia
-
2 limonki pokrojone w ćwiartki, do skropienia
-
słodki sos chili do podania (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
72 kcal /
301 kJ
Białko
8.7 g
Tłuszcz
1.3 g
Węglowodany
6.8 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
170.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA TAJSKA
8 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1 godz. 20 min
Tajskie kotleciki rybne z sosem chili
1 godz. 40 min
Kotleciki rybne z makrelą wędzoną i komosą ryżową
1 godz. 10 min
Ramen z klopsikami z indyka
2 godz. 25 min
Tajskie paczuszki z łososia na parze
1 godz. 20 min
Curry z wołowiną
45 min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35 min
Gulasz warzywny z dorszem i pastą tahini
50 min
Gryczane kluski kładzione
40 min
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1 godz. 30 min
Curry z warzywami
1 godz. 25 min
Kaszubskie kotlety rybne
35 min