Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 liście limonki Kaffir, suszone
- 10 g zielonej papryczki chili, świeżej, przekrojonej wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych
- 60 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
-
1
łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
lub 1 łyżeczka cukru palmowego - 400 g filetów z ryby, białej (np. dorsz, halibut), pokrojonych na kawałki
- 2 łyżeczki sosu rybnego
- 3 łyżki czerwonej pasty curry
- 1 jajko
- olej arachidowy, do smażenia
- 2 limonki, pokrojone w ćwiartki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 255.9 kJ / 61.2 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 146.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1 godz. 20 min
Tajskie kotleciki rybne z sosem chili
1 Std. 40 Min
Kofty wołowe z kaszą bulgur na dipie jogurtowym z boćwiną
45 Min
Gulasz warzywny z dorszem i pastą tahini
50 Min
Wiejska zapiekanka z purée z brukwi
2 godz. 20 min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 godz. 10 min
Pierożki shaomai
2 godz.
Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą
2 godz.
Ciasto wonton
50 Min
Placek z hummusem z cieciorki
20 min
Chłodnik pomidorowy z kolendrą i krewetkami po meksykańsku
1 godz. 50 min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 min