
Urządzenia i Akcesoria
Pesto grzybowo-pieczarkowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
70 - 80 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
70 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g masła
-
200 g pieczarek pokrojonych w 3 mm plastry
-
100 g grzybów, świeżych (mieszanych np. podgrzybków, borowików), pokrojonych w 3 mm plastry
-
30 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
-
15 liści bazylii, świeżych
-
1 łyżka tymianku, świeżego tylko liście
-
30 g oliwy z oliwek
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
grzanki do podania
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
169 kcal /
708 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
13.9 g
Węglowodany
4.7 g
Błonnik
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Remoulade
10 min
Pasta kokosowa z cebulą i kolendrą
50 min
Pasta z oliwek
5 min
Pasta truflowa (pate pieczarkowe z truflą)
20 min
Carpaccio z kalarepy i jabłka z pesto pietruszkowym
25 min
Kawior z pieczarek
30 min
Hummus z buraka
1 godz.
Pesto sezamowe
10 min
Pasta z suszonych pomidorów z karczochami
2 godz. 10 min
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10 min
Pesto z rukoli
10 min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10 min