Sałatka z komosą ryżową, marchewką i cukinią

Sałatka z komosą ryżową, marchewką i cukinią

3.5 34 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porcji

Składniki

  • 250 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 700 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 450 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 300 g marchewki pokrojonej na kawałki
Dressing
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 - 30 g mieszanych ziół, świeżych tylko liście (np. bazylii, natki pietruszki)
  • 30 - 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 20 g octu balsamicznego
  • 50 g oleju słonecznikowego
  • 2 łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 szczypty cukru

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 295 kcal / 1233 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...