Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z komosą ryżową, marchewką i cukinią
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porcji
Składniki
-
250 g komosy ryżowej (quinoa)
-
20 g oliwy z oliwek
-
700 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
450 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
300 g marchewki pokrojonej na kawałki
Dressing
-
1 ząbek czosnku
-
20 - 30 g mieszanych ziół, świeżych tylko liście (np. bazylii, natki pietruszki)
-
30 - 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g octu balsamicznego
-
50 g oleju słonecznikowego
-
2 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7 g
Kalorie
1233 kJ /
295 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
5.5 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1 godz. 15 min
Sałatka z kaszy quinoa
40 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45 min
Sałatka detox z kalafiorem i cieciorką
13 godz. 50 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Sałatka z soczewicą w stylu greckim
20 min
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
40 min
Wegańska sałatka z komosą ryżową i marynowanym tofu
55 min
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
40 min
Sałatka z łososia, quinoa z warzywami i serem feta
50 min
Sałatka na ciepło z komosy ryżowej, cukinii i marchewki (bez glutenu)
30 min
Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem
1 godz.