
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z komosą ryżową, marchewką i cukinią
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porcji
Składniki
-
250 g komosy ryżowej (quinoa)
-
20 g oliwy z oliwek
-
700 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
450 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
300 g marchewki pokrojonej na kawałki
Dressing
-
1 ząbek czosnku
-
20 - 30 g mieszanych ziół, świeżych tylko liście (np. bazylii, natki pietruszki)
-
30 - 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g octu balsamicznego
-
50 g oleju słonecznikowego
-
2 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
295 kcal /
1233 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
33 g
Błonnik
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska