
Urządzenia i Akcesoria
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje
Składniki
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
-
sera koziego, twardego dojrzewającego, pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
-
słonecznika łuskanego50 g
-
wody1200 g
-
liście laurowe, suszone3
-
ziarna ziela angielskiego4
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
-
czerwonych buraków pokrojonych na kawałki500 g
-
ząbki czosnku2
-
mąki gryczanej Melvit50 g
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
soli (patrz wskazówka)¾ - 1 łyżeczka
-
olej rzepakowy ilość do smażenia placków
Dressing
-
oliwy z oliwek25 g
-
octu balsamicznego15 g
-
miodu płynnego10 g
-
rukoli100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
338.3 kcal /
1415.3 kJ
Białko
13.2 g
Tłuszcz
20.7 g
Węglowodany
28.8 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Sód
713.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Frittata cukiniowa
40 min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Tarta z komosy ryżowej z serem kozim i karmelizowaną cebulą
1 godz. 50 min
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
35 min
Placki dyniowe z ricottą
30 min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 godz. 55 min
Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami
1 godz. 45 min
Placki z marchewki z dipem oscypkowym
1 godz.
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30 min
Gofry jaglane z pastą z suszonych pomidorów i rukolą
50 min
Omlet z jarmużem
35 min
Placki gryczane bez laktozy
35 min