
Urządzenia i Akcesoria
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
1 kalafior podzielony na 2-3 cm różyczki
-
oliwa z oliwek ilość do skropienia kalafiora
-
papryka wędzona, mielona ilość do oprószenia kalafiora
-
czosnek, granulowany ilość do oprószenia kalafiora
-
sól ilość do oprószenia kalafiora
-
pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia kalafiora
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g pasty tahini
-
20 g suszonych pomidorów
-
½ łyżeczki chili, mielonego
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
5 g syropu z agawy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
99.6 kcal /
416.9 kJ
Białko
6.2 g
Tłuszcz
5.3 g
Węglowodany
9.1 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
158.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KOLACJA DLA BLISKICH
9 Przepisów
Polska
Polska