Urządzenia i Akcesoria
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
1 kalafior podzielony na 2-3 cm różyczki
-
oliwa z oliwek ilość do skropienia kalafiora
-
papryka wędzona, mielona ilość do oprószenia kalafiora
-
czosnek, granulowany ilość do oprószenia kalafiora
-
sól ilość do oprószenia kalafiora
-
pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia kalafiora
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g pasty tahini
-
20 g suszonych pomidorów
-
½ łyżeczki chili, mielonego
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
5 g syropu z agawy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
158.3 mg
Białko
6.2 g
Kalorie
416.9 kJ /
99.6 kcal
Tłuszcz
5.3 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
9.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KOLACJA DLA BLISKICH
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pieczone falafele i sos jogurtowy z koperkiem
14 godz. 20 min
Pasta z pieczarek i słonecznika
30 min
Ostry sos z bananów
35 min
Pasta z cukinii i czosnku
55 min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 min
Pasta z marchewki z migdałami
15 min
Hummus z groszkiem
10 min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5 min
Pasta z bakłażana
55 min
Frittata cukiniowa
40 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry
45 min