Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem

Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem

3.8 40 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

  • 1 kalafior podzielony na 2-3 cm różyczki
  • oliwa z oliwek ilość do skropienia kalafiora
  • papryka wędzona, mielona ilość do oprószenia kalafiora
  • czosnek, granulowany ilość do oprószenia kalafiora
  • sól ilość do oprószenia kalafiora
  • pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia kalafiora
  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 30 g pasty tahini
  • 20 g suszonych pomidorów
  • ½ łyżeczki chili, mielonego
  • ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 5 g syropu z agawy

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 158.3 mg
Białko 6.2 g
Kalorie 416.9 kJ / 99.6 kcal
Tłuszcz 5.3 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Węglowodany 9.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...