Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
TM6 TM5

Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem

3.4 (15 ocen)

Składniki

  • 1 kalafior, podzielony na 2-3 cm różyczki
  • oliwa z oliwek, ilość do skropienia kalafiora
  • papryka wędzona, mielona, ilość do oprószenia kalafiora
  • czosnek, granulowany, ilość do oprószenia kalafiora
  • sól, ilość do oprószenia kalafiora
  • pieprz czarny, mielony, ilość do oprószenia kalafiora
  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 30 g pasty tahini
  • 20 g suszonych pomidorów
  • ½ łyżeczki chili, mielonego
  • ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 5 g syropu z agawy

Wartości odżywcze
na 1 porcja
Kalorie
3147.2 kJ / 751.7 kcal
Białko
42.3 g
Węglowodany
43.7 g
Tłuszcz
52.2 g
Błonnik
17.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie