
Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi buraczane
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
3 porcje
Składniki
-
orzechów włoskich, łuskanych do posypania20 g
-
czerwonych buraków ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych w ósemki150 g
-
ziemniaków, mączystych ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)500 g
-
bułki tartej80 g
-
mąki pszennej plus dodatkowo 1 łyżeczka i ilość do oprószenia blatu170 g
-
żółtko1
-
soli3 łyżeczki
-
woda do gotowania
-
śmietany, min. 30% tłuszczu80 g
-
sera gorgonzola pokrojonego na kawałki120 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
758.9 kcal /
3175.1 kJ
Białko
24.6 g
Tłuszcz
29.1 g
Węglowodany
100.4 g
Błonnik
8.3 g
Tłuszcz nasycony
14.9 g
Sód
3041.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tofu nuggetsy z pesto pietruszkowo-nerkowcowym i kaszą bulgur
2 godz. 10 min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 godz. 30 min
Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli
1 godz. 30 min
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
35 min
Cappellacci z dynią
2 godz.
Focaccia z brokułami i anchois
2 godz. 15 min
Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis
2 godz.
Gnocchi dyniowe z sosem ziołowo-chrzanowym
1 godz. 30 min
Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą
10 min
Tarta szpinakowa z kandyzowaną skórką z cytryny
1 godz. 30 min
Tarta prowansalska
1 godz. 15 min
Risotto z burakami i balsamico
40 min