Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi buraczane
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
3 porcje
Składniki
-
20 g orzechów włoskich, łuskanych do posypania
-
150 g czerwonych buraków ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych w ósemki
-
500 g ziemniaków, mączystych ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
80 g bułki tartej
-
170 g mąki pszennej plus dodatkowo 1 łyżeczka i ilość do oprószenia blatu
-
1 żółtko
-
3 łyżeczki soli
-
woda do gotowania
-
80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
120 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
3041.7 mg
Białko
24.6 g
Kalorie
3175.1 kJ /
758.9 kcal
Tłuszcz
29.1 g
Błonnik
8.3 g
Tłuszcz nasycony
14.9 g
Węglowodany
100.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bliny z paprykowym ragout
2 godz.
Pissaladière - francuska pizza
1 godz. 20 min
Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli
1 godz. 30 min
Cappellacci z dynią
2 godz.
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1 godz. 30 min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 min
Placuszki z kukurydzą i kolendrą
50 min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 godz. 10 min
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1 godz. 30 min
Pęczotto z dynią i kurkami
1 godz. 10 min
Gnocchi dyniowe z sosem ziołowo-chrzanowym
1 godz. 30 min
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1 godz. 10 min