Urządzenia i Akcesoria
Migdałowa quinoa z owocami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
200 g quinoa (komosy ryżowej) Melvit
-
500 g napoju migdałowego, niesłodzonego
-
40 - 60 g syropu klonowego40 - 60 g syropu z agawy
-
10 - 25 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
1 szczypta cynamonu, mielonego
-
100 g borówek amerykańskich
-
4 truskawki, świeże pokrojone w 5 mm plastry
-
1 banan, dojrzały pokrojony w 5 mm plastry
-
4 łyżeczki migdałów, w płatkach
-
2 łyżeczki ziaren sezamu, białego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10.6 g
Kalorie
1331.4 kJ /
318 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
6.8 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Różowy budyń z komosy ryżowej, wiśni i napoju migdałowego
1 godz.
Ryżanka czekoladowo-orzechowa
20 min
Kakaowy budyń jaglany z powidłami
20 min
Gryczanka z orzechami i rodzynkami
25 min
Owsianka na złotym mleku
15 min
Owsianka kawowa z orzechami pekan i amarantusem
40 min
Siemianka
20 min
Owsianka kokosowa z malinami i borówkami
20 min
Kokosowa jaglanka z malinami
30 min
Jaglanka z bananami i orzechowym sosem
45 min
Owsianka z komosą ryżową
15 min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50 min