Urządzenia i Akcesoria
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 10 min
400 g
Składniki
-
200 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
-
400 g wody do namoczenia orzechów
-
15 g mieszanych ziół, świeżych np. natki pietruszki, bazylii, kolendry
-
110 g wody mineralnej, niegazowanej
-
10 g płatków drożdżowych
-
15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
40 g oleju z pestek winogron
-
1 ząbek czosnku
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 łyżki szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
377.5 mg
Białko
10.8 g
Kalorie
1609.4 kJ /
384.7 kcal
Tłuszcz
32.3 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
18.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Placek z hummusem z cieciorki
20 min
Wegański parmezan
25 min
Wegański ser
6 godz. 40 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 min
Placek z ciecierzycy z warzywnym dipem curry
1 godz. 20 min
Pasta bezjajeczna
5 min
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy
40 min
Krem figowy z orzechami laskowymi
20 min
Wegański majonez
15 min
Chlebki duńskie Bożeny Małek
1 godz. 40 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Pasta z prażonego słonecznika
10 min