Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami

4.7 107 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 10 min
400 g

Składniki

  • orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
    200 g
  • wody do namoczenia orzechów
    400 g
  • mieszanych ziół, świeżych np. natki pietruszki, bazylii, kolendry
    15 g
  • wody mineralnej, niegazowanej
    110 g
  • płatków drożdżowych
    10 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    15 g
  • oleju z pestek winogron
    40 g
  • ząbek czosnku
    1
  • soli
    ½ - ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego
    1 - 2 łyżki

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 384.7 kcal / 1609.4 kJ
Białko 10.8 g
Tłuszcz 32.3 g
Węglowodany 18.9 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 377.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...