Urządzenia i Akcesoria
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 10 min
400 g
Składniki
-
orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych200 g
-
wody do namoczenia orzechów400 g
-
mieszanych ziół, świeżych np. natki pietruszki, bazylii, kolendry15 g
-
wody mineralnej, niegazowanej110 g
-
płatków drożdżowych10 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego15 g
-
oleju z pestek winogron40 g
-
ząbek czosnku1
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego1 - 2 łyżki
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
384.7 kcal /
1609.4 kJ
Białko
10.8 g
Tłuszcz
32.3 g
Węglowodany
18.9 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
377.5 mg