Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
TM5 TM6

Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami

4.8 (23 oceny)

Składniki

  • 200 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
  • 400 g wody, do namoczenia orzechów
  • 15 g mieszanych ziół, świeżych, np. natki pietruszki, bazylii, kolendry
  • 110 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 10 g płatków drożdżowych
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 40 g oleju z pestek winogron
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 łyżki szczypiorku, świeżego, drobno pokrojonego

Wartości odżywcze
na 1 cały przepis
Kalorie
6711 kJ / 1604 kcal
Białko
48 g
Węglowodany
50 g
Tłuszcz
135 g
Błonnik
8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy