Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
- 400 g wody, do namoczenia orzechów
- 15 g mieszanych ziół, świeżych, np. natki pietruszki, bazylii, kolendry
- 110 g wody mineralnej, niegazowanej
- 10 g płatków drożdżowych
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 40 g oleju z pestek winogron
- 1 ząbek czosnku
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 łyżki szczypiorku, świeżego, drobno pokrojonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 6437.4 kJ / 1538.6 kcal
- Białko
- 43.2 g
- Węglowodany
- 75.4 g
- Tłuszcz
- 129.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.9 g
- Błonnik
- 14.9 g
- Sód
- 1510 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1h 30 min
Kotlety z komosy ryżowej
1h 25 min
Śmietanka z orzechów nerkowca
6 godz.
Falafele z bobu i cieciorki
50 min
Wegańskie masło z aquafabą
2 godz. 25 min
Surowa „ricotta” z orzechów macadamia (dieta raw)
24 Std. 15 Min
Placek z ciecierzycy z warzywnym dipem curry
1h 20min
Wegański majonez
15min
Wegański ser
6 godz. 40 min
Wegański parmezan
25 min
Placek z hummusem z cieciorki
20min
Burgery fasolowe z sosem pistou i surówką kolesław
1h 30 min