
Urządzenia i Akcesoria
Marokańska sałatka z kaszą bulgur, granatem, migdałami, marchewką i ziołowym pesto
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
Ziołowe pesto
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
kolendry, świeżej tylko liście5 - 10 g
-
mięty, świeżej tylko liście5 g
-
orzeszków piniowych30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
soli½ - 1 łyżeczka
Sałatka
-
migdałów, w płatkach20 g
-
wody1000 g
-
soli1 łyżeczka
-
kaszy bulgur Melvit200 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki150 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oliwy z oliwek20 g
-
przyprawy Ras el Hanout1 ½ łyżeczki
-
pestek granatu (z 1 szt., patrz wskazówka)80 - 100 g
-
czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół50 g
-
liści szpinaku baby, świeżych50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
306.4 kcal /
1282.8 kJ
Białko
6.9 g
Tłuszcz
17.5 g
Węglowodany
33.6 g
Błonnik
4.5 g