Urządzenia i Akcesoria
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM5)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
500 g cukinii nieobranej, z odciętymi końcówkami
-
500 g ziemniaków pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
100 g sera parmezan w 1 kawałku
-
1 - 2 łyżki oliwy z oliwek
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
80 g bułki, pokrojonej na kawałki80 g chleba żytniego lub białego, pokrojonego na kawałki
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
500 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
170 g wody
-
1 łyżeczka cukru
-
¼ - ½ łyżeczki suszonych płatków chili
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka bazylii, suszonej10 g liść bazylii, świeży
-
1 kulka sera mozzarella (125 g), pokrojona na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
756.2 mg
Białko
16.6 g
Kalorie
1585.1 kJ /
378.8 kcal
Tłuszcz
19.9 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM5)
1sa
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM6, TM7)
1sa 15 dk
Zapiekanka warzywna z serem feta
1sa 20 dk
Lasagne dyniowa
1sa 45 dk
Ratatouille z bobem
1sa
Wegetariańska moussaka (musaka)
1sa 5 dk
Lasagne z warzywami
1sa 25 dk
Zapiekanka ziemniaczana (parmentier) z sosem bolońskim z bakłażana i soczewicy
1sa 35 dk
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 dk
Zapiekanka makaronowa z dynią i serem
1sa
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40 dk
Wegetariańska moussaka (musaka)
1sa 5 dk