
Urządzenia i Akcesoria
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM5)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
cukinii nieobranej, z odciętymi końcówkami500 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika500 g
-
sera parmezan w 1 kawałku100 g
-
oliwy z oliwek1 - 2 łyżki
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
chleba żytniego lub białego, pokrojonego na kawałki80 g
-
ząbki czosnku3 - 4
-
oliwy z oliwek40 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata500 g
-
wody170 g
-
cukru1 łyżeczka
-
suszonych płatków chili¼ - ½ łyżeczki
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
liść bazylii, świeży10 g
-
sera mozzarella (125 g), pokrojona na kawałki1 kulka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
378.8 kcal /
1585.1 kJ
Białko
16.6 g
Tłuszcz
19.9 g
Węglowodany
36 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Sód
756.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM6)
1 godz. 15 min
Zapiekanka kalafiorowo-brokułowa z jajkami i sosem jogurtowym
35 min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1 godz. 20 min
Lasagne dyniowa
1 godz. 45 min
Gratin z ziemniaków (TM5)
50 min
Tarta ratatouille (TM5)
1 godz. 30 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Quiche ze szpinakiem i papryką
1 godz.
Lasagne z warzywami
1 godz. 25 min
Faszerowana cukinia z pomidorowym ryżem
1 godz. 10 min
Wegetariańskie kotleciki z kaszą gryczaną
1 godz. 10 min