Urządzenia i Akcesoria
Shakshuka z czerwoną soczewicą i fetą; Sałatka z kaszą bulgur, suszonymi pomidorami, szpinakiem i fetą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
80 - 100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g orzechów laskowych30 g migdałów, ze skórką
-
40 g oleju z zalewy z suszonych pomidorów
-
1500 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
100 g kaszy bulgur
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
350 - 400 g krojonych pomidorów, z puszki350 - 400 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
50 g czerwonej soczewicy, suszonej o czasie gotowania 10-15 min
-
¾ - 1 łyżeczka kolendry, mielonej (opcjonalnie)
-
¼ - ¾ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
¼ łyżeczki chili, mielonego (opcjonalnie)
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 jajka
-
1 opakowanie sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
¼ opakowania liści szpinaku baby, świeżych (ok. 50 g)
-
zioła, świeże np. liście bazylii lub kolendry, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1572 mg
Białko
28.5 g
Kalorie
2407.5 kJ /
575 kcal
Tłuszcz
34 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Laksa z dorszem; Tajskie placki kukurydziane
45 min
Wiosenne curry warzywne z cytrynowym ryżem
40 min
Klopsiki z tofu z sosem słodko-kwaśnym i ananasowym ryżem
55 min
Sałatka z czarnej soczewicy z dressingiem malinowym i tofu; Jogurt stracciatella
40 min
Sałatka z kaszą gryczaną i pieczonym kozim serem
50 min
Makaron z wegańskim zielonym sosem i warzywami
35 min
Żółte curry z dorszem, ciecierzycą i ryżem; Ciasto pomarańczowe z Varomy
55 min
Kolorowa sałatka z pieczoną ciecierzycą
40 min
Lasagne dyniowa
1 godz. 45 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Lasagne z warzywami
1 godz. 25 min
Orkiszowa galette ze szpinakiem i serem feta
1 godz. 50 min