Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cukinii z łososiem i pesto
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
Pesto z bazylii i awokado
-
30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g bazylii, świeżej tylko liście
-
10 g orzechów nerkowca10 g orzeszków piniowych
-
1 ząbek czosnku
-
100 g awokado dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g oliwy z oliwek
Spaghetti z cukinii i łosoś
-
500 g cukinii małych, w całości
-
sól do oprószenia cukinii i łososia
-
150 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry pokrojonych w 3 cm kostkę
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia łososia
-
500 g wody
-
2 łyżki ziaren sezamu, białego
-
2 łyżki ziaren sezamu, czarnego
-
2 łyżeczki oleju
-
bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
287.2 mg
Białko
29.2 g
Kalorie
2361.1 kJ /
564.3 kcal
Tłuszcz
44 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
18.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZDROWE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron z cukinii z krewetkami w orientalnym sosie (TM6, TM7)
25 min
Sałatka z rumienionymi krewetkami i krojonymi warzywami (TM6)
30 min
Pstrągi z warzywami na parze; Mus twarogowy z sosem z owoców jagodowych
55 min
Warzywa pod migdałową kruszonką
1 godz.
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 godz.
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40 min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min
Spaghetti z cytrynowym łososiem i porem
40 min
Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym
55 min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 min