Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cukinii z łososiem i pesto
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
Pesto z bazylii i awokado
-
30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g bazylii, świeżej tylko liście
-
10 g orzechów nerkowca10 g orzeszków piniowych
-
1 ząbek czosnku
-
100 g awokado dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g oliwy z oliwek
Spaghetti z cukinii i łosoś
-
500 g cukinii małych, w całości
-
sól do oprószenia cukinii i łososia
-
150 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry pokrojonych w 3 cm kostkę
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia łososia
-
500 g wody
-
2 łyżki ziaren sezamu, białego
-
2 łyżki ziaren sezamu, czarnego
-
2 łyżeczki oleju
-
bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
287.2 mg
Białko
29.2 g
Kalorie
2361.1 kJ /
564.3 kcal
Tłuszcz
44 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
18.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZDROWE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron z cukinii z krewetkami w orientalnym sosie (TM6, TM7)
25 Min
Kurczak w zielonym sosie mole z komosą ryżową i warzywami
45 Min
Łosoś z cytrynowym sosem holenderskim, szparagami i ryżem
45 Min
Łosoś w sosie mango curry z ziołowym ryżem
40 Min
Zielona shakshuka na Varomie
30 Min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 Std. 5 Min
Miętowy łosoś z różowym pieprzem
25 Min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 Min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 Min
Cytrynowo-koperkowy łosoś z pieczonymi warzywami
45 Min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 Min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 Min