Batony warzywno-serowe

Batony warzywno-serowe

4.2 100 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sztuk

Składniki

  • 200 g sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki
    sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 20 g ziół, świeżych mieszanych, np. bazylii, oregano, rozmarynu, tylko liście
    20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 160 g cebuli przekrojonej na pół
  • 200 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 200 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 200 g płatków owsianych (patrz wskazówka)
  • 2 jajka
  • ¼ łyżeczki pieprzu ziołowego (opcjonalnie)
  • ½ - 1 łyżeczka soli (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 254.1 mg
Białko 10.3 g
Kalorie 669.5 kJ / 160 kcal
Tłuszcz 6.4 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Węglowodany 16.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...