Urządzenia i Akcesoria
Batony warzywno-serowe
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sztuk
Składniki
-
sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki200 g sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście20 g ziół, świeżych mieszanych, np. bazylii, oregano, rozmarynu, tylko liście
-
160 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
200 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
200 g płatków owsianych (patrz wskazówka)
-
2 jajka
-
¼ łyżeczki pieprzu ziołowego (opcjonalnie)
-
½ - 1 łyżeczka soli (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
254.1 mg
Białko
10.3 g
Kalorie
669.5 kJ /
160 kcal
Tłuszcz
6.4 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
16.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZDROWE PRZEKĄSKI I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wytrawne ciasto z cukinią i chorizo
1 Std. 10 Min
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1 Std. 10 Min
Wytrawne muffiny cukiniowe
1 Std. 10 Min
Zapiekana potrawka z mięsa i warzyw z rosołu
1 Std.
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 Std.
Mini pizze na brokułowych spodach
40 Min
Bezglutenowe kotleciki wegetariańskie z dressingiem jogurtowym
55 Min
Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym
1 Std.
Ciasteczka z parmezanem i ziołami prowansalskimi
55 Min
Hummus z gotowanych buraków z pomarańczą
20 Min
Salsa z pieczonej papryki i śliwek
1 Std. 30 Min
Muffiny warzywno-jajeczne z serem
2 Std.