Urządzenia i Akcesoria
Kalafior Kung Pao z ryżem i sezamową surówką z marchewki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
1 łyżka ziaren sezamu, białego
-
300 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
35 g syropu klonowego
-
25 g octu ryżowego
-
5 g oleju sezamowego
-
80 g napoju roślinnego np. migdałowego, sojowego (patrz wskazówka)
-
95 g skrobi ziemniaczanej95 g skrobi kukurydzianej
-
40 g sosu sojowego
-
800 g kalafiora podzielonego na małe różyczki
-
1350 g wody
-
30 g oleju
-
1 łyżeczka soli
-
250 g ryżu basmati
-
3 ząbki czosnku
-
50 g cebuli dymki tylko biała część, przekrojonej na pół
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
30 g sosu barbecue30 g sosu Hoisin
-
szczypiorek z dymki, posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1387.3 mg
Białko
13.2 g
Kalorie
2301.2 kJ /
550 kcal
Tłuszcz
12.6 g
Błonnik
9.7 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
99.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA AZJATYCKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka zielonej bogini (green goddess, TM5)
20 min
Letnie rollsy wegańskie
35 min
Sałatka na ciepło z tofu i komosą ryżową (quinoa)
55 min
Wegetariański poke bowl
50 min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1 godz. 20 min
Faszerowane bataty z majonezem banan-sriracha i surówką coleslaw
50 min
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
40 min
Koreański ramen z tofu
50 min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min