
Urządzenia i Akcesoria
Kotleciki rybne z ryżem i kapustą pak choi
Składniki
-
łodyga trawy cytrynowej, świeża (opcjonalnie) (patrz wariant)1
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry15 - 20 g
-
ząbek czosnku1
-
liści kolendry, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji10 g
-
suszonych płatków chili plus dodatkowa ilość do posypania¼ łyżeczki
-
sosu sojowego plus 2 łyżki15 - 20 g
-
fileta z łososia, świeżego, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki600 g
-
jajko1
-
wody1000 g
-
ryżu białego, długoziarnistego200 g
-
soli1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia (ok. 1 łyżka)10 g
-
liście limonki Kaffir, suszone4
-
kapusta pak choi (400-500 g), pokrojona wzdłuż w ćwiartki1
-
ziarna sezamu, białego do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Polska
Możesz także polubić...
Klopsiki jagnięce, kuskus i pikantny sos pomidorowy; Mus czekoladowo-daktylowy
1 godz. 20 min
Szybki ryż à la paella, sałatka pipirrana; Mus z białej czekolady i sos owocowy
1 godz.
Żółte curry z dorszem, ciecierzycą i ryżem; Ciasto pomarańczowe z Varomy
55 min
Wschodnioeuropejski brunch
1 godz. 30 min
Łosoś w sosie mango curry z ziołowym ryżem
40 min
Filety z pstrąga (sous-vide, z osłoną noża miksującego), pieczone warzywa i purée fasolowe
1 godz. 30 min
Gulasz z owoców morza z ziemniakami
1 godz.
Wegetariańskie zielone curry z ryżem
50 min
Ryba w orzeszkowym sosie curry z ryżem i warzywami; Surówka z cukinii, marchewki i mięty
45 min
Tajskie kotleciki rybne z sosem chili
1 godz. 40 min
Zupa rybna z pulpecikami
1 godz. 50 min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 min