
Urządzenia i Akcesoria
Kolorowa sałatka z pieczoną ciecierzycą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
Pieczona ciecierzyca i chlebki pita
-
ząbki czosnku2
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżka
-
kolendry, mielonej1 łyżka
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia½ łyżeczki
-
kurkumy, suszonej, mielonej1 łyżeczka
-
ziela angielskiego, mielonego1 łyżeczka
-
imbiru, suszonego, mielonego½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego¼ łyżeczki
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia60 g
-
białej ciecierzycy, z puszki opłukanej i odsączonej (1 puszka)280 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w 5 mm plastry180 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokojonej w 1 cm paski180 g
-
chlebki pita pełnoziarniste, pokrojone w ćwiartki2
Sałatka
-
czerwonej kapusty poszatkowanej150 g
-
czerwonego octu winnego20 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w 1-2 mm plastry60 g
-
sumaku2 łyżeczki
-
żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski100 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego50 g
-
soli1 łyżeczka
-
mieszanki młodych sałat50 g
-
ogórki długie2
-
granat tylko pestki1
-
mięty, świeżej tylko liście, porwane na kawałki2 gałązki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście porwane na kawałki2 gałązki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
536 kcal /
2243.6 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
30 g
Węglowodany
63 g
Błonnik
14.7 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
1283 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE KOLACJE
10 Przepisów
Polska
Polska