Wegetariańskie kotleciki z kaszą gryczaną

3.9 136 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 sztuk

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
    50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • płatków owsianych, górskich
    30 g
  • ziaren, mieszanych np. ziaren sezamu, pestek dyni, ziaren słonecznika
    50 g
  • wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
    900 g
  • kaszy gryczanej, niepalonej
    100 g
  • cukinii pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    100 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
    70 g
  • ząbek czosnku
    1
  • liście bazylii, świeże
    3
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    2 gałązki
  • soli
    1 - 2 szczypty
  • papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)
    ½ łyżeczki
  • bułki tartej (patrz wskazówka)
    50 g
  • olej ilość do smażenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 81.5 kcal / 341 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 4.7 g
Węglowodany 7.9 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 68.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...