Urządzenia i Akcesoria
Pulpety indycze nadziewane mozzarellą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
Pulpety indycze z mozzarellą
-
100 g sera mozzarella pokrojonego na 1 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
450 g mięsa z indyka, mielonego
-
30 g wody
-
1 jajko
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 łyżki oliwy z oliwek
Sos marinara
-
30 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
½ łyżeczki cukru
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka bazylii, suszonej
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
33.8 g
Kalorie
1371.2 kJ /
327.5 kcal
Tłuszcz
18.8 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Kotlety (croquetas) z indyka nadziewane mozzarellą
40 min
Pieczeń nadziewana serem ze szpinakiem
1 godz. 15 min
Marchewkowe klopsiki z ratatouille
40 min
Rolada z indyka z brokułami i fetą
1 godz. 45 min
Roladki z indyka nadziewane grzybami
1 godz. 40 min
Kotlety warzywne z sosem koperkowym
1 godz. 10 min
Kotlety z piersi indyka i pełnoziarnistej kaszy orkiszowej
1 godz. 15 min
Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku
40 min
Pulpety z indyka i kaszy kuskus
55 min
Kotleciki ziołowe w sosie
1 godz.
Kurczak z kremowym sosem z warzywami
50 min