Gnocchi z warzywami i wieprzowiną

Gnocchi z warzywami i wieprzowiną

4.1 907 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 30 g oleju
  • 150 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 200 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 600 g polędwiczki wieprzowej pokrojonej w paski (1 x 3 cm)
    600 g mięsa wieprzowego, np. szynki, pokrojonego w paski (1 x 3 cm)
  • 5 g cukru
  • 40 g koncentratu pomidorowego
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 350 g wody
  • 2 łyżki papryki słodkiej, mielonej
  • 2 łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 ½ łyżki oregano, suszonego
  • 500 g gnocchi gotowych
    500 g kopytek, gotowych
  • 10 g skrobi kukurydzianej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 454 kcal / 1900 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 6.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...