
Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi z warzywami i wieprzowiną
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
30 g oleju
-
150 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
600 g polędwiczki wieprzowej pokrojonej w paski (1 x 3 cm)
-
5 g cukru
-
40 g koncentratu pomidorowego
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
350 g wody
-
2 łyżki papryki słodkiej, mielonej
-
2 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ½ łyżki oregano, suszonego
-
500 g gnocchi gotowych
-
10 g skrobi kukurydzianej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
454 kcal /
1900 kJ
Białko
31 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
61 g
Błonnik
6.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowym
20 min
Kurczak z makaronem w sosie śmietanowym
35 min
Makaron jesienny z papryką i kurczakiem
40 min
Kurczak z makaronem i pesto
30 min
Makaron à la bolognese
30 min
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
45 min
Zapiekanka ryżowa z mieloną wołowiną
1 godz.
Ryż z wieprzowiną i papryką
1 godz.
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min
Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową
50 min
Kurczak w sosie paprykowym
1 godz.
Potrawka z kurczaka (Étouffée)
45 min