
Urządzenia i Akcesoria
Makaron curry z wieprzowiną
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
polędwicy wieprzowej pokrojonej w paski (2 x 4 cm)300 g
-
sosu sojowego20 g
-
oleju sezamowego z pierwszego tłoczenia30 g
-
ząbki czosnku pokrojone w plastry2
-
orzeszków ziemnych, prażonych, solonych40 g
-
kolendry, świeżej tylko liście10 g
-
zielone cebulki ze szczypiorkiem pokrojone w 5 mm plastry2
-
cebuli pokrojonej w 5 mm piórka100 g
-
marchewki pokrojonej w 5 mm plastry200 g
-
żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki180 g
-
żółtej pasty curry (patrz wskazówka)1 łyżka
-
mleczka kokosowego400 g
-
wody1 - 2 łyżki
-
sosu rybnego1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
różyczek brokułu250 g
-
azjatyckiego makaronu pszennego, grube nitki (np. makaron Mee/Mi instant), podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)120 g
-
skrobi kukurydzianej1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
456 kcal /
1915 kJ
Białko
28 g
Tłuszcz
36 g
Węglowodany
36.5 g
Błonnik
7.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIĘCEJ SMAKU
10 Przepisów
Polska
Polska