
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak generała Tso
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
udek z kurczaka, bez skóry i kości pokrojonych na 2-3 cm kawałki500 g
-
mąki kukurydzianej60 g
-
jajko1
-
sosu sojowego20 g
-
wody30 g
Sos
-
cebuli dymki tylko biała część, przekrojonej na pół60 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na kawałki15 g
-
papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki10 - 20 g
-
ząbki czosnku2
-
wody zimnej200 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
sosu sojowego30 g
-
cukru30 g
-
octu ryżowego10 g
-
skrobi ziemniaczanej1 czubata łyżeczka
-
olej rzepakowy do głębokiego smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
501 kcal /
2098 kJ
Białko
25.5 g
Tłuszcz
34.6 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Skrzydełka Buffalo
2 godz. 10 min
Makaron curry z wieprzowiną
45 min
Kurczak w cieście kokosowym
40 min
Wieprzowina stir-fry z warzywami
1 godz. 20 min
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2 godz.
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Kurczak po koreańsku
30 min
Nasi Goreng z kurczakiem
1 godz. 30 min
Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym
1 godz. 15 min
Maślany kurczak (Butter chicken)
1 godz.
Kurczak w sosie sezamowym z ryżem i chrupiącymi warzywami
40 min
Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem
45 min