Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 180 g piersi z kurczaka, bez skóry, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 80 g serka śmietankowego, kremowego
- 40 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy
- 1 - 2 szczypty chili, mielonego
- 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 3 łyżeczki soli
- 1500 g wody
- 250 g makaronu, suchego, typu spaghetti
- 35 g oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 50 g liści szpinaku, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2198.7 kJ / 525.5 kcal
- Białko
- 27.2 g
- Węglowodany
- 57.3 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 2064.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i zieloną fasolką
50 min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Makaron orzo z kurczakiem i pesto
40 min
Risotto szparagowe
20min
Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
35 min
Gnocchi z kurczakiem i warzywami
40 min
Spaghetti z sosem szparagowym
55 min
Risotto z kurczakiem i cukinią
50 min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25 min
Farfalle z łososiem i pesto
45 min
Kurczak z makaronem i pesto
30 min
Makaron orzo z łososiem i szpinakiem
45 min