
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
30
g orzeszków piniowych plus dodatkowa ilość do posypania
lub 30 g migdałów, w płatkach plus dodatkowa ilość do posypania - 1 ząbek czosnku
- 60 g liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 120 g oliwy z oliwek extra vergine
- 1 ½ - 1 ¾ łyżeczki soli
- 1500 g wody
- 500 g makaronu, suchego, krótkiego typu farfalle
- 400 g pomidorków cherry przekrojonych na pół
- 300 g mini mozzarelli przekrojonej na pół
- 150 g czarnych oliwek, bez pestek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 372.5 kcal / 1559.6 kJ
- Białko
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Węglowodany
- 36.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30 min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 min
Sałatka z pesto w stylu włoskim
35 min
Sałatka makaronowa z sosem ze świeżych pomidorów
55 min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1 godz.
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 min
Sałatka Trendy Lunch z pęczakiem, kaszą bulgur i zieloną soczewicą
1 godz.
Rollsy z tortilli z serkiem chrzanowym, warzywami i łososiem
30 min
Sałatka ze szpinaku z suszonymi pomidorami
40 min
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, kurczakiem i brokułami
1 godz. 50 min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 min