Urządzenia i Akcesoria
Włoska sałatka z makaronem i pesto
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
12 porcji
Składniki
-
80 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
30 g migdałów, w płatkach, plus dodatkowa ilość do posypania30 g orzeszków piniowych plus dodatkowa ilość do posypania
-
120 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
1 ½ - ¾ łyżeczki soli
-
1 ząbek czosnku
-
60 g liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1500 g wody
-
500 g makaronu, suchego, krótkiego typu farfalle
-
150 g czarnych oliwek, bez pestek
-
400 g pomidorki cherry przekrojonych na pół
-
300 g mozzarelli mini przekrojonej na pół
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14.2 g
Kalorie
1559.6 kJ /
372.5 kcal
Tłuszcz
19.9 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
36.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SAŁATKI XXL
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z preclami
30 min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1 godz.
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 min
Sałatka Trendy Lunch z pęczakiem, kaszą bulgur i zieloną soczewicą
1 godz.
Rollsy z tortilli z serkiem chrzanowym, warzywami i łososiem
30 min
Sałatka ze szpinaku z suszonymi pomidorami
40 min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, kurczakiem i brokułami
1 godz. 50 min
Sałatka z pesto w stylu włoskim
35 min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 min
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30 min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 min
Sakiewki ze szpinakiem i serem feta
50 min