Makaron orzo z łososiem i szpinakiem
TM6 TM5

Makaron orzo z łososiem i szpinakiem

4.5 (1.4K ocen)

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 3 filety z łososia, świeże, bez skóry i ości (po 125 g każdy)
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 2 gałązki koperku, świeżego, tylko liście
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 170 g makaronu suchego, typu orzo
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia potrawy
  • 200 g liści szpinaku baby, świeżych, pokrojonych na kawałki
  • 100 g pomidorki cherry, pokrojonych na połówki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2532.2 kJ / 605.2 kcal
Białko
30.6 g
Węglowodany
40.2 g
Tłuszcz
36.8 g
Tłuszcz nasycony
14.7 g
Błonnik
3.7 g
Sód
1467.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy