
Urządzenia i Akcesoria
Złoty ryż z indykiem i warzywami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku3
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry30 g
-
papryczki chili, świeżej (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki5 g
-
oleju40 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
kurkumy, mielonej¾ łyżeczki
-
nasion kolendry mielonych¼ - ½ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego¼ łyżeczki
-
wody plus dodatkowo 1,5 łyżki do wymieszania skrobi500 g
-
mleka kokosowego400 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
ryżu białego, basmati200 g
-
liście laurowe, suszone2
-
goździki3
-
mięsa z indyka, bez skóry i kości pokrojonego na 3 cm kawałki500 g
-
batatów pokrojonych na 2 cm kawałki200 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia indyka¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia indyka¼ łyżeczki
-
warzyw, mieszanych (np. cukinii, papryki, różyczek brokułu), pokrojonych na kawałki200 g
-
skrobi ziemniaczanej1 łyżka
-
liści szpinaku baby, świeżych80 - 100 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego1 łyżeczka
-
kolendra, świeża tylko liście, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
646 kcal /
2704 kJ
Białko
31 g
Tłuszcz
30 g
Węglowodany
64 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Sód
1155 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE DANIA
10 Przepisów
Polska
Polska