Urządzenia i Akcesoria
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
300 g filetów z ryby o białym mięsie bez skóry, chudej, np. dorsza, sandacza, pstrąga
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
-
25 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
70 g serka kremowego, light
-
400 g wody
-
500 g różyczek kalafiora
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
45.5 g
Kalorie
1257 kJ /
299.5 kcal
Tłuszcz
5.5 g
Błonnik
10 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKIE OBIADY II
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 min
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min
Ryba pod kruszonką z pomidorowym ryżem
45 min
Ryba z sosem pomidorowym
30 min
Cytrynowo-koperkowy łosoś z pieczonymi warzywami
45 min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 min