
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 0,5 cm paski
- 50 g sosu sojowego
- ½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki (patrz wskazówka)
- 3 ząbki czosnku
- 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 50 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka kolendry, mielonej
- 20 g oleju sezamowego
- 800 g wody
- 20 g koncentratu pomidorowego
-
1 ½
łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l) pokruszonej - ¼ - ½ łyżeczki soli (opcjonalnie)
- 100 g pieczarek pokrojonych w plastry lub ósemki
- 100 g różyczek brokułu pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
¾
łyżki sosu sambal oelek (opcjonalnie)
lub ¾ łyżki sosu sriracha (opcjonalnie) - 70 g kaszy bulgur drobnoziarnistej, o czasie gotowania 8-10 min
- liście kolendry, świeże do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 240 kcal / 1004 kJ
- Białko
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Węglowodany
- 22.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Sód
- 777.4 mg