Rozgrzewająca zupa z kurczakiem i kaszą bulgur
TM6 TM5

Rozgrzewająca zupa z kurczakiem i kaszą bulgur

4.7 ( 2.2K oceny )

Składniki

  • 300 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 0,5 cm paski
  • 50 g sosu sojowego
  • ½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki (patrz wskazówka)
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 50 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka kolendry, mielonej
  • 20 g oleju sezamowego
  • 800 g wody
  • 20 g koncentratu pomidorowego
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub 1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l) pokruszonej
  • ¼ - ½ łyżeczki soli (opcjonalnie)
  • 100 g pieczarek pokrojonych w plastry lub ósemki
  • 100 g różyczek brokułu pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • ¾ łyżki sosu sambal oelek (opcjonalnie)
    lub ¾ łyżki sosu sriracha (opcjonalnie)
  • 70 g kaszy bulgur drobnoziarnistej, o czasie gotowania 8-10 min
  • liście kolendry, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
240 kcal / 1004 kJ
Białko
22.3 g
Tłuszcz
7.7 g
Węglowodany
22.1 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
777.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy