Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 120 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 200 g cukinii, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 6 - 8 gałązek bazylii, świeżej, tylko liście
- 190 g pesto z bazylii
- 500 g mięsa z udka kurczaka, bez skóry, bez kości, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 380 g wody
-
1
łyżka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone - 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 350 g makaronu, suchego, typu penne rigate
- 150 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- ser parmezan, w płatkach, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2712.8 kJ / 645.8 kcal
- Białko
- 43.8 g
- Węglowodany
- 60.6 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Błonnik
- 15.8 g
Alternatywne przepisy
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35min
Kurczak z makaronem w sosie śmietanowym
35min
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Kurczak w jogurtowym sosie curry
40 Min
Makaron jesienny z papryką i kurczakiem
40 Min
Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową
50min
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i zieloną fasolką
50min
Risotto z kurczakiem i cukinią
50min
Makaron à la bolognese
30 min
Farfalle z łososiem i pesto
45 min
Tagine z kurczakiem i kaszą kuskus
25 min
Spaghetti z kurczakiem i szparagami
50min