Teraz możesz cieszyć się wspaniałymi efektami gotowania z urządzeniem Thermomix® także w piekarniku, na patelni i na grillu. Nowe inteligentne akcesorium pomoże Ci zmienić wątpliwości w kulinarny sukces, dzięki możliwości precyzyjnego monitorowania temperatury potraw.
Osiągnij kulinarną precyzję dzięki nowemu akcesorium Thermomix® Sensor, którego można używać poza naczyniem miksującym Thermomix®: w piekarniku, na patelni lub na grillu. Gotując rozmaite dania możesz poczuć się jeszcze pewniej, ponieważ Thermomix® Sensor mierzy zarówno temperaturę wewnątrz potrawy, jak i temperaturę otoczenia, co pozwala w pełni kontrolować procesy pieczenia ciast, pieczywa, ryb i mięsa. Dzięki technologii Bluetooth® zawsze możesz łatwo sprawdzać postępy przygotowania potrawy w urządzeniu Thermomix® TM6 lub za pośrednictwem aplikacji mobilnej Cooking Center.
Thermomix® Sensor to idealne i wyjątkowo proste w obsłudze akcesorium w Twojej kuchni:
1. Rozpocznij gotowanie tak, jak zazwyczaj z przepisem Cookidoo® i urządzeniem Thermomix®.
2. Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku na wyświetlaczu urządzenia Thermomix® lub bezpośrednio w aplikacji Cooking Center.
3. Sprawdzaj postępy przygotowania potrawy w menu Centrum zarządzania gotowaniem w urządzeniu Thermomix® albo poczekaj, aż na Twoim smartfonie pojawi się powiadomienie z informacją, że mięso, ryba, chleb lub ciasto są gotowe.
Maksymalnie wykorzystaj możliwości urzędzenia Thermomix®, Thermomix® Sensor i aplikacji Cooking Center.
Wskazówka: umieść ładowarkę w pobliżu czujnika Sensora, ale z dala od bezpośredniego źródła ciepła (np. płyty kuchennej, piekarnika czy grilla).
Dobierz odpowiednią temperaturę, skorzystaj z poniższych wskazówek i ciesz się wspaniałymi efektami gotowania.
•Wołowina | Uzyskaj preferowany stopień przygotowania steków: krwisty, średnio krwisty, średnio ścięty, ścięty, mocno ścięty lub kruchy (rozpadający się). Aby osiągnąć najlepsze rezultaty, wybieraj kawałki mięsa o równomiernej grubości.
•Inne mięsa i ryby | Całkowity czas przygotowania będzie zależny od wagi mięsa lub ryby, początkowej temperatury składnika oraz preferowanego stopnia przygotowania.
•Ciasta | Upewnij się, by końcówka czujnika nigdy nie dotykała formy do pieczenia. Korzystaj z uchwytu, aby zapewnić odpowiedni pomiar temperatury.
•Pieczywo | Gdy wnętrze ciasta osiągnie docelową temperaturę, otrzymasz powiadomienie, aby wyjąć pieczywo z piekarnika. Jeżeli wolisz ciemniejszą skórkę, wydłuż czas pieczenia o kolejne 3–5 minut po otrzymaniu powiadomienia.