Urządzenia i Akcesoria
Chleb jogurtowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
15 kromek
Składniki
-
240 g wody
-
1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
350 g mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
150 g mąki orkiszowej, białej, lub mąki pszennej chlebowej, typu 650-750150 g mąki żytniej typu 750
-
100 g jogurtu naturalnego
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka miodu
-
1 łyżeczka ekstraktu słodowego w proszku (opcjonalnie)
-
1 - 2 łyżki octu jabłkowego (opcjonalnie)
-
olej do natłuszczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
314.8 mg
Białko
4.4 g
Kalorie
530.5 kJ /
126.8 kcal
Tłuszcz
0.8 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
25.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2 godz. 20 min
Chleb drwala
24 godz. 30 min
Chleb z ziarnami
2 godz. 30 min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1 godz. 15 min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min
Bułeczki pszenno-żytnie
12 godz. 30 min
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)
1 godz. 50 min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 godz. 30 min
Chleb portugalski (Pão de água)
4 godz.