
Urządzenia i Akcesoria
Chleb jogurtowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
15 kromek
Składniki
-
wody240 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia350 g
-
mąki żytniej typu 750150 g
-
jogurtu naturalnego100 g
-
soli2 łyżeczki
-
miodu1 łyżeczka
-
ekstraktu słodowego w proszku (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
octu jabłkowego (opcjonalnie)1 - 2 łyżki
-
olej do natłuszczenia
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
126.8 kcal /
530.5 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
0.8 g
Węglowodany
25.4 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
314.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA V
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chleb z ziarnami
2 Std. 30 Min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 Std. 45 Min
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2 Std. 20 Min
Tradycyjne bagietki
2 Std. 30 Min
Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)
1 Std. 50 Min
Prosty chleb mieszany
3 Std. 40 Min
Bułeczki pszenno-żytnie
12 Std. 30 Min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 Std. 35 Min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 Std. 30 Min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 Std. 10 Min
Chleb portugalski (Pão de água)
4 Std.
Bułki śniadaniowe
1 Std. 40 Min