
Urządzenia i Akcesoria
Chleb pszenny tostowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
24 kromki
Składniki
-
wody240 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
cukru5 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy30 g
-
mąki pszennej500 g
-
soli5 g
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
84.9 kcal /
355.5 kJ
Białko
2.2 g
Tłuszcz
1.6 g
Węglowodany
15.7 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
81.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY PODSTAWOWE
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Rogale śniadaniowe
2 godz. 10 min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 godz. 45 min
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Bajgle z makiem
1 godz. 25 min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2 godz. 40 min
Francuska bagietka
3 godz. 50 min
Chleb tostowy (bez laktozy)
2 godz. 45 min
Chlebek piwny
1 godz. 20 min
Chleb pszenno-gryczany z garnka
2 godz. 30 min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min
Chleb pszenny
1 godz. 30 min