Chleb pszenny tostowy

Chleb pszenny tostowy

4.7 776 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
24 kromki

Składniki

  • 240 g wody
  • 10 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 5 g cukru
  • 30 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 500 g mąki pszennej
  • 5 g soli

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kromkę

Sód 81.7 mg
Białko 2.2 g
Kalorie 355.5 kJ / 84.9 kcal
Tłuszcz 1.6 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 15.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...