Urządzenia i Akcesoria
Chleb pszenny tostowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
24 kromki
Składniki
-
240 g wody
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
5 g cukru
-
30 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
500 g mąki pszennej
-
5 g soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
81.7 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
355.5 kJ /
84.9 kcal
Tłuszcz
1.6 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
15.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY PODSTAWOWE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2h 45min
Zakręcone bułeczki piknikowe
50min
Bajgle z makiem
1h 25min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2h 40min
Tradycyjne bagietki
2h 30min
Bułki grahamki
1h 5min
Francuska bagietka
3h 50min
Rogale śniadaniowe
2h 10min
Chleb tostowy (bez laktozy)
2h 45min
Bułki śniadaniowe
1h 40min
Chleb pszenny
1h 30min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2h 10min