
Urządzenia i Akcesoria
Biszkopt czekoladowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
16 porcji
Składniki
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
8 jajek
-
200 g cukru
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
200 g mąki pszennej
-
25 g kakao
-
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
-
2 szczypty soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
167.8 kcal /
702 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
26.6 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Sód
81.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE TORTY
22 Przepisy
Polska
Polska