Biszkopt czekoladowy
TM6 TM5

Biszkopt czekoladowy

4.3 (115 ocen)

Składniki

  • 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 8 jajek
  • 200 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 200 g mąki pszennej
  • 25 g kakao
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 szczypty soli

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
702 kJ / 167.8 kcal
Białko
4.8 g
Węglowodany
26.6 g
Tłuszcz
5 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Błonnik
1.6 g
Sód
81.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy