Biszkopt czekoladowy

Biszkopt czekoladowy

4.2 155 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
16 porcji

Składniki

  • 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
  • 8 jajek
  • 200 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 200 g mąki pszennej
  • 25 g kakao
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 szczypty soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 81.2 mg
Białko 4.8 g
Kalorie 702 kJ / 167.8 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Węglowodany 26.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...