Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao, pokrojonej na kawałki
- 8 jajek
- 200 g cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego - 200 g mąki pszennej
- 25 g kakao
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 szczypty soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 702 kJ / 167.8 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 81.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Różowy biszkopt na kisielach
4 Std.
Krem cappuccino na białej czekoladzie
40 Min
Tort z kremem kokosowym i tropikalną frużeliną (bezglutenowy)
48 Std.
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10min
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48 Std.
Różowy tort z kremem malinowym
48 Std.
Tort Czarny Las
5h
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48 Std.
Krem michałkowy biały
6 godz. 20 min
Biszkopt kakaowy
4 Std.
Wilgotny biszkopt z olejem
4 Std.
Krem malinowy
30min