
Urządzenia i Akcesoria
Babka orzechowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
16 kawałków
Składniki
-
masło do natłuszczenia
-
bułka tarta do posypania
-
orzechów laskowych, blanszowanych (patrz wskazówka)200 g
-
cukru200 g
-
jajka4
-
kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu200 g
-
mąki pszennej200 g
-
proszku do pieczenia15 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
238 kcal /
995 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
24 g
Błonnik
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Piernik na ciemnym piwie
2 godz. 35 min
Rogaliki orzechowo-waniliowe
1 godz. 40 min
Babka drożdżowa z lukrem
2 godz. 50 min
Kruche ciasteczka kokosowe
1 godz. 10 min
Kruche ciasteczka z orzechami laskowymi (bezglutenowe)
1 godz. 20 min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 godz. 5 min
Muffinki z likierem jajecznym
45 min
Bakaliowiec
2 godz. 50 min
Babka makowa
1 godz. 20 min
Babka marchewkowo-pomarańczowa
1 godz. 40 min
Babka z likierem jajecznym
1 godz. 20 min
Babka piaskowa "Fix"
1 godz. 30 min