
Urządzenia i Akcesoria
Pomidorowy chlebek do odrywania
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
20 kawałków
Składniki
-
liści bazylii, świeżych15 g
-
ząbki czosnku2
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych (olej zachować)80 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy80 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
soli2 ¾ - 3 łyżeczki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu400 g
-
mąki pszennej razowej200 g
-
wody letniej330 g
-
drożdży świeżych pokruszonych30 g
-
cukru1 łyżeczka
-
oleju pozostałego po odsączeniu pomidorów50 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
167.3 kcal /
700.2 kJ
Białko
3.7 g
Tłuszcz
6.9 g
Węglowodany
24.2 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Sód
255.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Chlebek hot dog do odrywania
1 godz. 30 min
Chlebek-choinka do odrywania
2 godz. 10 min
Chlebek do odrywania z serem
1 godz. 50 min
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
1 godz. 50 min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 godz. 50 min
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
2 godz. 5 min
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2 godz.
Paluchy z boczkiem i cebulą
1 godz. 20 min
Burger XXL
1 godz. 55 min
Chleb z ziołami
1 godz. 10 min
Pizzowe ślimaczki z kurczakiem BBQ
2 godz. 20 min
Pizza „słońce”
1 godz. 45 min