
Urządzenia i Akcesoria
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
Składniki
Sos chimichurri
-
ząbki czosnku2
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół50 g
-
kolendry, świeżej10 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
oregano, suszonego1 łyżka
-
oliwy z oliwek, extra virgin100 g
-
białego octu winnego30 g
-
suszonych płatków chili½ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 - 30 g
Stek i młode ziemniaki
-
steków z polędwicy wołowej o grubości 3 cm1000 g
-
wody500 g
-
ziemniaków, młodych nieobranych, pokrojonych w ćwiartki700 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
oliwy z oliwek4 łyżki
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
kolendry, mielonej1 łyżeczka
-
pieprzu cayenne, mielonego2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Polska
Możesz także polubić...
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 25 min
Grillowane steki wołowe z masłem cebulowo-ziołowym, młodymi ziemniakami i cebulą
1 godz. 20 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
40 min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 godz. 20 min
Kurczak w winie
1 godz. 50 min
Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem
1 godz.
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1 godz.
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min