Urządzenia i Akcesoria
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
Sos chimichurri
-
2 ząbki czosnku
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
10 g kolendry, świeżej
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 łyżka oregano, suszonego
-
100 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
30 g białego octu winnego
-
½ łyżeczki suszonych płatków chili
-
20 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Stek i młode ziemniaki
-
1000 g steków z polędwicy wołowej o grubości 3 cm
-
500 g wody
-
700 g ziemniaków, młodych nieobranych, pokrojonych w ćwiartki
-
1 ½ łyżeczki soli
-
4 łyżki oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka kolendry, mielonej
-
2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
681.1 mg
Białko
36.2 g
Kalorie
2897.5 kJ /
692.5 kcal
Tłuszcz
49.9 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
13.5 g
Węglowodany
24.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
AMERYKA POŁUDNIOWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 godz.
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie
7 godz. 10 min
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
40 min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.
Steki panierowane w pieprzu
20 min
Koktajl z krewetek
45 min
Sos berneński
15 min
Grillowane steki wołowe z masłem cebulowo-ziołowym, młodymi ziemniakami i cebulą
1 godz. 20 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min