
Urządzenia i Akcesoria
Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
9 sztuk
Składniki
Ciasto
-
260 g mąki pszennej
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
130 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
2 żółtka
-
½ łyżeczki soli
Farsz
-
1000 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
20 g oleju
-
40 g kaszy jęczmiennej perłowej
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
250 g mięsa wieprzowego np. łopatki, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 białko
-
½ czubatą łyżeczkę majeranku, suszonego
-
¼ łyżeczki tymianku, suszonego
-
½ łyżeczkę pieprzu czarnego, mielonego
Paszteciki
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
1 białko
-
mak do posypania pasztecików
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
330.2 kcal /
1381.7 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
20.4 g
Węglowodany
26.8 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Sód
427.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska