Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną

Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
9 sztuk

Składniki

Ciasto
  • 260 g mąki pszennej
  • 15 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 100 g masła pokrojonego na kawałki
  • 130 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 2 żółtka
  • ½ łyżeczki soli
Farsz
  • 1000 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 20 g oleju
  • 40 g kaszy jęczmiennej perłowej
  • 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 250 g mięsa wieprzowego np. łopatki, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 1 białko
  • ½ czubatą łyżeczkę majeranku, suszonego
  • ¼ łyżeczki tymianku, suszonego
  • ½ łyżeczkę pieprzu czarnego, mielonego
Paszteciki
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • 1 białko
  • mak do posypania pasztecików

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 330.2 kcal / 1381.7 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 20.4 g
Węglowodany 26.8 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 9.9 g
Sód 427.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...