Urządzenia i Akcesoria
Rogaliki z marmoladą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
24 sztuki
Składniki
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżka cukru
-
2 jajka
-
180 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
150 g powideł śliwkowych150 g marmolady np. z róży
-
1 białko
-
cukier puder do posypania rogalików
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
14.4 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
624.5 kJ /
149.3 kcal
Tłuszcz
5.5 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
21.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bułeczki "Stokrotka"
1 godz. 5 min
Drożdżówki z makiem
2 godz. 40 min
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2 godz. 15 min
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką
1 godz. 30 min
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
3 godz. 30 min
Rogaliki na piątkę
2 godz. 20 min
Chałka z kruszonką
1 godz. 30 min
Oponki serowe
45 min
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min
Drożdżowe ślimaczki z czekoladą
2 godz. 40 min
Jagodzianki
3 godz. 30 min
Pączki
1 godz. 20 min