Urządzenia i Akcesoria
Rogaliki z marmoladą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
24 sztuki
Składniki
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżka cukru
-
2 jajka
-
180 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
150 g powideł śliwkowych150 g marmolady np. z róży
-
1 białko
-
cukier puder do posypania rogalików
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
14.4 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
624.5 kJ /
149.3 kcal
Tłuszcz
5.5 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
21.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
3hod. 30min.
Chałka z kruszonką
1hod. 30min.
Pączki
1hod. 20min.
Bułeczki "Stokrotka"
1hod. 5min.
Drożdżówki z makiem
2hod. 40min.
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2hod. 15min.
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką
1hod. 30min.
Jagodzianki
3hod. 30min.
Drożdżówki z serem
1hod.
Zawijane drożdżówki z serem
2hod. 40min.
Drożdżowe ślimaczki z czekoladą
2hod. 40min.
Rogaliki na piątkę
2hod. 20min.