
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone pierożki z szynką
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
25 sztuk
Składniki
Ciasto
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia200 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki100 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu plus 1 łyżka do posmarowania50 g
-
jajko1
-
soli¼ łyżeczki
-
żółtko do posmarowania1
-
papryki słodkiej, mielonej (opcjonalnie)¼ - ½ łyżeczki
Farsz z szynki
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście15 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
szynki pokrojonej na kawałki200 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Lepienie pierożków
-
mąka pszenna do oprószenia
-
mak do posypania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
96 kcal /
401.7 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
6.5 g
Węglowodany
6.9 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
120.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC
9 Przepisów
Polska
Polska