
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone pierożki z szynką
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
25 sztuk
Składniki
Ciasto
-
200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
100 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu plus 1 łyżka do posmarowania
-
1 jajko
-
¼ łyżeczki soli
-
1 żółtko do posmarowania
-
¼ - ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej (opcjonalnie)
Farsz z szynki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 g szynki pokrojonej na kawałki
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Lepienie pierożków
-
mąka pszenna do oprószenia
-
mak do posypania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
96 kcal /
401.7 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
6.5 g
Węglowodany
6.9 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
120.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC II
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pieczone pierożki z kapustą
2 godz. 30 min
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1 godz. 10 min
Minicalzone
2 godz. 5 min
Roladki mięsne w cieście filo z sosem chili
1 godz. 25 min
Paszteciki piknikowe
50 min
Drożdżówki-serca z dżemem
2 godz. 10 min
Ślimaki na przerwę
2 godz. 15 min
Hot dogi kibica
1 godz. 50 min
Kibiny litewskie
2 godz. 35 min
Wytrawne bułeczki-kwiatki
2 godz. 10 min
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
3 godz. 40 min
Muffiny pizzowe z kurczakiem z rosołu i kukurydzą
1 godz. 50 min