Urządzenia i Akcesoria
Paszteciki z serem owczym
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
30 sztuk
Składniki
-
250 g sera owczego (typu feta lub mizithra) pokrojonego na kawałki
-
30 g zielonych oliwek, bez pestek
-
3 gałązki tymianku, świeżego
-
75 g mleka
-
75 g wody
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
½ łyżeczki cukru
-
300 g mąki pszennej
-
75 g oleju
-
½ łyżeczki soli
-
2 jajka
-
ziarna sezamu, białego ilość do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3 g
Kalorie
417 kJ /
100 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA TURECKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pełnoziarnista pita
3 godz. 35 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz
1 godz. 45 min
Pieczarki nadziewane
1 godz.
Mini tarty
1 godz. 45 min
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 godz. 30 min
Pierożki shaomai
2 godz.
Kruche ciastka serowe z kminkiem i sezamem
1 godz. 30 min
Pieczone pierożki z szynką
2 godz. 30 min
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2 godz. 50 min
Cebulaki
1 godz. 5 min