Urządzenia i Akcesoria
Paszteciki z serem owczym
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
30 sztuk
Składniki
-
250 g sera owczego (typu feta lub mizithra) pokrojonego na kawałki
-
30 g zielonych oliwek, bez pestek
-
3 gałązki tymianku, świeżego
-
75 g mleka
-
75 g wody
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
½ łyżeczki cukru
-
300 g mąki pszennej
-
75 g oleju
-
½ łyżeczki soli
-
2 jajka
-
ziarna sezamu, białego ilość do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3 g
Kalorie
417 kJ /
100 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA TURECKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
1 godz. 30 min
Empanadas z kurczakiem i jajkiem
2 godz. 30 min
Pieczone pierożki z kapustą
2 godz. 30 min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 godz. 45 min
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2 godz. 50 min
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
14 godz.
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 godz. 30 min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 godz. 40 min
Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną
1 godz. 30 min
Burgery z łososia w domowej bułce z sałatką Colesław
3 godz. 20 min