
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g sera owczego (typu feta lub mizithra), pokrojonego na kawałki
- 30 g zielonych oliwek, bez pestek
- 3 gałązki tymianku, świeżego
- 75 g mleka
- 75 g wody
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- ½ łyżeczki cukru
- 300 g mąki pszennej
- 75 g oleju
- ½ łyżeczki soli
- 2 jajka
- ziarna sezamu, białego, ilość do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 417 kJ / 100 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną
1 godz. 30 min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 godz.
Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą
1 godz. 10 min
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2 godz. 50 min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 godz. 50 min
Rogaliki à la pizza
1 godz. 5 min
Rogaliki z ciasta ziemniaczanego ze szpinakiem
1 godz. 5 min
Paszteciki piknikowe
50 min
Gnocchi buraczane
25 godz. 30 min
Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą
1 godz. 30 min
Seitan z sosem pomarańczowym
2 godz.
Ślimaczki drożdżowe z pastą sezamową
2 godz.