
Urządzenia i Akcesoria
Paszteciki z serem owczym
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
30 sztuk
Składniki
-
sera owczego (typu feta lub mizithra) pokrojonego na kawałki250 g
-
zielonych oliwek, bez pestek30 g
-
tymianku, świeżego3 gałązki
-
mleka75 g
-
wody75 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
cukru½ łyżeczki
-
mąki pszennej300 g
-
oleju75 g
-
soli½ łyżeczki
-
jajka2
-
ziarna sezamu, białego ilość do posypania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
100 kcal /
417 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
8 g
Błonnik
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA TURECKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pierogi z kaszą gryczaną, brokułami i twarogiem
1 godz. 40 min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1 godz. 20 min
Pieczone pierożki z kapustą
2 godz. 30 min
Pieczone pierożki z szynką
2 godz. 30 min
Kruche ciastka serowe z kminkiem i sezamem
1 godz. 30 min
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Rogaliki z ciasta ziemniaczanego ze szpinakiem
1 godz. 5 min
Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną
1 godz. 30 min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 godz. 40 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1 godz. 30 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min