![Paszteciki z serem owczym Paszteciki z serem owczym](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7e180a61-b6c2-4b04-9a6a-8e7eec33b70c/Derivates/685de3b9-f17d-4bde-be07-de716dc7ede4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g sera owczego (typu feta lub mizithra), pokrojonego na kawałki
- 30 g zielonych oliwek, bez pestek
- 3 gałązki tymianku, świeżego
- 75 g mleka
- 75 g wody
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- ½ łyżeczki cukru
- 300 g mąki pszennej
- 75 g oleju
- ½ łyżeczki soli
- 2 jajka
- ziarna sezamu, białego, ilość do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 417 kJ / 100 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 godz. 15 min
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
1 Std. 30 Min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 Min
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
3 Std.
Samosy z farszem ziemniaczanym
1 Std. 40 Min
Pieczone pierożki z kapustą
2h 30min
Cebulaki
1h 5min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 Std. 30 Min
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2h 50 min
Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą
1 Std. 30 Min
Pierogi ruskie
1 Std. 30 Min
Chaczapuri adżarskie
1 Std. 45 Min