
Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Farsz
-
300 g kapusty kiszonej dokładnie odciśniętej (patrz wskazówka)
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
500 g wody
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
500 g resztek mięsa, ugotowanego z rosołu, całkowicie ostudzonego, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
¾ - 1 łyżeczkę soli
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
-
300 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
-
30 g oleju
-
550 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
sól do gotowania pierogów
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
537.5 kcal /
2248.7 kJ
Białko
28.3 g
Tłuszcz
13.4 g
Węglowodany
75.6 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Sód
744.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pyzy z mięsem
1hod. 20min
Pierogi z kapustą i grzybami
2hod. 40min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1hod. 15min
Kartacze z mięsem
1hod.
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1hod. 35min
Pierogi z serem i jagodami
1hod. 15min
Pierogi z mięsem
1hod.
Kluski śląskie
30min
Kotlety z mięsa z rosołu
30min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2hod.
Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu
2hod.
Kopytka
40min