Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą

Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą

4.5 333 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

Farsz
  • 300 g kapusty kiszonej dokładnie odciśniętej (patrz wskazówka)
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 500 g wody
  • 200 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oleju
  • 500 g resztek mięsa, ugotowanego z rosołu, całkowicie ostudzonego, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • ¾ - 1 łyżeczkę soli
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
  • 300 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
  • 30 g oleju
  • 550 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • sól do gotowania pierogów

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 537.5 kcal / 2248.7 kJ
Białko 28.3 g
Tłuszcz 13.4 g
Węglowodany 75.6 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Sód 744.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...