Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
TM6 TM5

Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą

4.6 (68 ocen)

Składniki

Farsz

  • 300 g kapusty kiszonej, dokładnie odciśniętej (patrz wskazówka)
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 500 g wody
  • 2 cebule (ok. 200 g), przekrojone na pół
  • 20 g oleju
  • 500 g resztek mięsa, ugotowanego, z rosołu, całkowicie ostudzonego, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • ¾ - 1 łyżeczkę soli
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Ciasto

  • 300 g wody
  • 30 g oleju
  • 550 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • woda, do gotowania pierogów
  • sól, do gotowania pierogów

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2275.3 kJ / 543.8 kcal
Białko
28.4 g
Węglowodany
76.6 g
Tłuszcz
13.4 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Błonnik
4.8 g
Sód
405.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 90 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy