![Paszteciki piknikowe Paszteciki piknikowe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0E416959-34A5-4692-A094-83E4615C6C6D/Derivates/f9bb8367-0357-44f4-a5a6-9f01ad1d2f5c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g pasztetu, twardego, pieczonego (patrz wskazówka)
- 300 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 120 g masła, pokrojonego na kawałki
- 120 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 5 - 10 g świeżych drożdży, pokruszonych
- ½ łyżeczki cukru
- ½ łyżeczki soli
- 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania pasztecików
-
kminek, do posypania pasztecików
lub sól morska, do posypania pasztecików
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 737.8 kJ / 176.2 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2h 20min
Rogaliki z ciasta ziemniaczanego ze szpinakiem
1h 5min
Żytnie podpłomyki
2h 10min
Rożki z ciasta chlebowego nadziewane sałatką
3h 10min
Pieczone pierożki z szynką
2h 30 min
Kruche ciastka serowe z kminkiem i sezamem
1h 30min
Cepeliny z serem
24h 50min
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.
Kibiny litewskie
25 Min
Naleśniki z pieczarkami i śmietanką sojową
2hod. 5min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 Min
Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną
1h 30min