Urządzenia i Akcesoria
Paszteciki piknikowe
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
20 sztuk
Składniki
-
700 g pasztetu twardego, pieczonego (patrz wskazówka)
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
120 g masła pokrojonego na kawałki
-
120 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
5 - 10 g świeżych drożdży pokruszonych
-
½ łyżeczki cukru
-
½ łyżeczki soli
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania pasztecików
-
sól morska, do posypania pasztecikówkminek do posypania pasztecików
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
5.7 g
Kalorie
737.8 kJ /
176.2 kcal
Tłuszcz
10.8 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PIKNIK
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Empanadas z kurczakiem i jajkiem
2 godz. 30 min
Pieczone pierożki z kapustą
2 godz. 30 min
Pieczone pierożki z szynką
2 godz. 30 min
Empanadas z wołowiną
3 godz. 40 min
Sos jajeczny do chlebków naan
25 min
Kulebiak drożdżowy z kapustą i grzybami
2 godz. 30 min
Podhalańskie moskole
1 godz.
Paszteciki z serem owczym
2 godz. 50 min
Kibiny litewskie
2 godz. 35 min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 godz. 40 min
Rożki z ciasta chlebowego nadziewane sałatką
3 godz. 10 min
Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną
1 godz. 30 min