
Urządzenia i Akcesoria
Paszteciki piknikowe
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
20 sztuk
Składniki
-
700 g pasztetu twardego, pieczonego (patrz wskazówka)
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
120 g masła pokrojonego na kawałki
-
120 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
5 - 10 g świeżych drożdży pokruszonych
-
½ łyżeczki cukru
-
½ łyżeczki soli
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania pasztecików
-
kminek do posypania pasztecików
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
176.2 kcal /
737.8 kJ
Białko
5.7 g
Tłuszcz
10.8 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PIKNIK
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Cebulaki
1 godz. 5 min
Kulebiak drożdżowy z kapustą i grzybami
2 godz. 30 min
Pieczone pierożki z kapustą
2 godz. 30 min
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1 godz. 10 min
Kruche ciastka serowe z kminkiem i sezamem
1 godz. 30 min
Obwarzanki wałeckie
3 godz.
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
3 godz. 40 min
Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną
1 godz. 30 min
Ślimaczki makowe
2 godz. 30 min
Paszteciki z serem owczym
2 godz. 50 min
Drożdżówki z nadzieniem z płatków róż
1 godz. 15 min
Bułki łobuza i spółki
1 godz. 55 min