
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g pasztetu, twardego, pieczonego (patrz wskazówka)
- 300 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 120 g masła, pokrojonego na kawałki
- 120 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 5 - 10 g świeżych drożdży, pokruszonych
- ½ łyżeczki cukru
- ½ łyżeczki soli
- 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania pasztecików
-
kminek, do posypania pasztecików
lub sól morska, do posypania pasztecików
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 737.8 kJ / 176.2 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 godz. 50 min
Pieczone pierożki z kapustą
2 Std. 30 Min
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1 Std. 10 Min
Pieczone pierożki z szynką
2 Std. 30 Min
Rogaliki z ciasta ziemniaczanego ze szpinakiem
1 Std. 5 Min
Kibiny litewskie
25 Min
Paszteciki z serem owczym
2 godz. 50 min
Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną
1h 30min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1h 30min
Knedle bawarskie
1 godz.
Rożki z ciasta chlebowego nadziewane sałatką
3 Std. 10 Min
Rogaliki na piątkę
2 godz. 20 min