
Urządzenia i Akcesoria
Paszteciki piknikowe
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
20 sztuk
Składniki
-
pasztetu twardego, pieczonego (patrz wskazówka)700 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu300 g
-
masła pokrojonego na kawałki120 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu120 g
-
świeżych drożdży pokruszonych5 - 10 g
-
cukru½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
jajko roztrzepane, do posmarowania pasztecików1
-
kminek do posypania pasztecików
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
176.2 kcal /
737.8 kJ
Białko
5.7 g
Tłuszcz
10.8 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PIKNIK
12 Przepisów
Polska
Polska