Kibiny litewskie

Kibiny litewskie

4.7 198 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
18 sztuk

Składniki

Farsz
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • białej kapusty pokrojonej na kawałki
    250 g
  • mięsa wieprzowego np. z łopatki, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
    500 g
    500 g baraniny, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
Ciasto
  • mleka
    80 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • drożdży świeżych pokruszonych
    25 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    550 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    200 g
  • jajka
    3
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    150 g
  • soli
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 298.1 kcal / 1247.9 kJ
Białko 9.6 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 25.7 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...