
Urządzenia i Akcesoria
Kibiny litewskie
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
18 sztuk
Składniki
Farsz
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
białej kapusty pokrojonej na kawałki250 g
-
mięsa wieprzowego np. z łopatki, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)500 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
Ciasto
-
mleka80 g
-
cukru1 łyżeczka
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu550 g
-
masła pokrojonego na kawałki200 g
-
jajka3
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu150 g
-
soli1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
298.1 kcal /
1247.9 kJ
Białko
9.6 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
25.7 g
Błonnik
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA KRESOWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pieczone pierożki z kapustą
2 godz. 30 min
Pieczone pierożki z szynką
2 godz. 30 min
Empanadas z wołowiną
3 godz. 40 min
Chinkali z mięsem i kolendrą
1 godz. 40 min
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Czebureki
2 godz. 35 min
Rolada makaronowa z mięsem
1 godz. 30 min
Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną
1 godz. 30 min
Oładki ziemniaczane z grzybami
1 godz. 10 min
Cepeliny z serem
24 godz. 50 min
Drożdżowe kluski z gotowanym mięsem
1 godz. 30 min
Pielmieni
1 godz. 10 min