Kibiny litewskie
TM5 TM6

Kibiny litewskie

4.7 (191 ocen)

Składniki

Farsz

  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 250 g białej kapusty, pokrojonej na kawałki
  • 500 g mięsa wieprzowego np. z łopatki, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Ciasto

  • 80 g mleka
  • 1 łyżeczka cukru
  • 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 550 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 200 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 3 jajka
  • 150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 1 łyżeczka soli

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1247.9 kJ / 298.1 kcal / 1247.9 kJ / 298.1 kcal
Białko
9.6 g / 9.6 g
Węglowodany
25.7 g / 25.7 g
Tłuszcz
18 g / 18 g
Błonnik
1.3 g / 1.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy