Urządzenia i Akcesoria
Empanadas z wołowiną
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
14 sztuk
Składniki
Ciasto
-
100 g wody
-
175 g masła pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 jajko
Farsz
-
40 g białej cebuli
-
1 ząbek czosnku
-
35 g selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki
-
110 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
2 papryczki chili chipotle, bez ogonków20 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
15 g oleju rzepakowego
-
350 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
65 g koncentratu pomidorowego
-
1 - 2 szczypty kminu rzymskiego, mielonego
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
mleko do posmarowania empanadas
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
9 g
Kalorie
1013.5 kJ /
242.1 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
21.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PIEROGI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułeczki bao z duszonym boczkiem i sałatką z czerwonej kapusty i orzeszków (Gua Bao)
1 Std. 20 Min
Empanadas z kurczakiem i jajkiem
2 Std. 30 Min
Orientalne bułeczki na parze z mięsem drobiowym z rosołu
2 Std. 5 Min
Minicalzone
2 Std. 5 Min
Roladki mięsne w cieście filo z sosem chili
1 Std. 25 Min
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2 Std.
Fataya z łososiem i pikantnym sosem
2 Std. 10 Min
Chinkali z mięsem i kolendrą
1 Std. 40 Min
Jiaozi z wołowiną i porem
1 Std. 30 Min
Pizza turecka Pide
1 Std. 20 Min
Pita
2 Std. 30 Min
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
3 Std. 40 Min