Empanadas z wołowiną

Empanadas z wołowiną

4.8 771 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
14 sztuk

Składniki

Ciasto
  • 100 g wody
  • 175 g masła pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • 350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
Farsz
  • 40 g białej cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 35 g selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki
  • 110 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 20 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    2 papryczki chili chipotle, bez ogonków
  • 15 g oleju rzepakowego
  • 350 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
  • 65 g koncentratu pomidorowego
  • 1 - 2 szczypty kminu rzymskiego, mielonego
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • mleko do posmarowania empanadas

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 242.1 kcal / 1013.5 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 21.1 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...