
Urządzenia i Akcesoria
Empanadas z wołowiną
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
14 sztuk
Składniki
Ciasto
-
wody100 g
-
masła pokrojonego na kawałki175 g
-
soli½ łyżeczki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu350 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
jajko1
Farsz
-
białej cebuli40 g
-
ząbek czosnku1
-
selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki35 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki110 g
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki20 g
-
oleju rzepakowego15 g
-
mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki350 g
-
koncentratu pomidorowego65 g
-
kminu rzymskiego, mielonego1 - 2 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
mleko do posmarowania empanadas
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
242.1 kcal /
1013.5 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
21.1 g
Błonnik
1.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PIEROGI
9 Przepisów
Polska
Polska