Empanadas z wołowiną

Empanadas z wołowiną

4.8 762 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
14 sztuk

Składniki

Ciasto
  • wody
    100 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    175 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    350 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • jajko
    1
Farsz
  • białej cebuli
    40 g
  • ząbek czosnku
    1
  • selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki
    35 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    110 g
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    20 g
    2 papryczki chili chipotle, bez ogonków
  • oleju rzepakowego
    15 g
  • mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
    350 g
  • koncentratu pomidorowego
    65 g
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 - 2 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • soli
    ¾ - 1 łyżeczka
  • mleko do posmarowania empanadas

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 242.1 kcal / 1013.5 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 21.1 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...