Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
TM6 TM5

Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami

4.8 (731 ocen)

Składniki

Ciasto

  • olej, do natłuszczenia miski
  • 270 g mleka, plus dodatkowa ilość do posmarowania pasztecików
  • ¾ łyżki cukru
  • 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 510 g mąki pszennej
  • 60 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka soli

Farsz

  • 20 g grzybów, suszonych
  • 500 g wody, wrzącej
  • 550 - 570 g kapusty kiszonej, odsączonej z zalewy
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 15 g oleju
  • 30 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 275 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczkę soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • mąka pszenna, do oprószenia blatu
  • 1 żółtko
  • ziarna sezamu, do posypania pasztecików

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1639.5 kJ / 391.9 kcal
Białko
9.8 g
Węglowodany
58.4 g
Tłuszcz
13.5 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Błonnik
4.8 g
Sód
1059.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 74 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy