Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
TM5 TM6

Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami

4.8 (645 ocen)

Składniki

Ciasto

  • olej, do natłuszczenia miski
  • 270 g mleka, plus dodatkowa ilość do posmarowania pasztecików
  • ¾ łyżki cukru
  • 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 510 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 60 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka soli

Farsz

  • 20 g grzybów, suszonych
  • 500 g wody, wrzącej
  • 550 - 570 g kapusty kiszonej, odsączonej z zalewy
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 15 g oleju
  • 30 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 275 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki czarnego pieprzu, mielonego
  • 1 żółtko
  • ziarna sezamu, białe, do posypania pasztecików

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1558 kJ / 372 kcal
Białko
9.2 g
Węglowodany
54.6 g
Tłuszcz
14.5 g
Błonnik
3.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy