Urządzenia i Akcesoria
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
18 sztuk
Składniki
Ciasto
-
olej do natłuszczenia miski
-
270 g mleka plus dodatkowo 1 łyżka do posmarowania
-
¾ łyżki cukru
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
510 g mąki pszennej
-
60 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka soli
Farsz
-
20 g grzybów, suszonych
-
500 g wody wrzącej
-
550 - 570 g kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g oleju
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
1 jajko
-
ziarna sezamu do posypania pasztecików
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
479.5 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
738.7 kJ /
176.6 kcal
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
26.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚWIĄTECZNY OBIAD
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rogaliki z marmoladą
50 min
Ślimaki na przerwę
2 godz. 15 min
Hot dogi kibica
1 godz. 50 min
Rolada szpinakowa z łososiem
2 godz. 50 min
Pierniczki alpejskie
25 godz. 25 min
Chlebek-choinka do odrywania
2 godz. 10 min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Krokiety z grzybami i kapustą
2 godz. 10 min
Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną
1 godz. 30 min
Gwiazda drożdżowa z makiem
1 godz. 35 min
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
3 godz. 40 min
Makowiec świąteczny
2 godz. 10 min