
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- olej, do natłuszczenia miski
- 270 g mleka, plus dodatkowa ilość do posmarowania pasztecików
- ¾ łyżki cukru
- 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 510 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 60 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka soli
Farsz
- 20 g grzybów, suszonych
- 500 g wody, wrzącej
- 550 - 570 g kapusty kiszonej, odsączonej z zalewy
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 15 g oleju
- 30 g masła, pokrojonego na kawałki
- 275 g wody
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki czarnego pieprzu, mielonego
- 1 żółtko
- ziarna sezamu, białe, do posypania pasztecików
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1558 kJ / 372 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 54.6 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Błonnik
- 3.7 g