
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- olej do natłuszczenia miski
- 270 g mleka plus dodatkowo 1 łyżka do posmarowania
- ¾ łyżki cukru
- 15 g drożdży świeżych pokruszonych
- 510 g mąki pszennej
- 60 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka soli
Farsz
- 20 g grzybów, suszonych
- 500 g wody wrzącej
- 550 - 570 g kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 15 g oleju
- 30 g masła pokrojonego na kawałki
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna do oprószenia blatu
- 1 jajko
- ziarna sezamu do posypania pasztecików
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 176.6 kcal / 738.7 kJ
- Białko
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Błonnik
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Sód
- 479.5 mg