
Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z mięsem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Farsz
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g oleju rzepakowego
-
320 - 350 g mięsa wołowego ugotowanego (patrz wskazówka), bez kości, pokrojonego na kawałki
-
40 - 50 g marchewki ugotowanej (patrz wskazówka), pokrojonej na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki majeranku, suszonego
Ciasto
-
250 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
-
1 jajko
-
20 g oleju rzepakowego
-
560 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
492 kcal /
2058 kJ
Białko
23 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
74 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
282.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Faworki - róże
1 godz. 10 min
Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną
1 godz. 30 min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Pierogi z serem i jagodami
1 godz. 15 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Pyzy z mięsem
1 godz. 20 min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 godz.
Kopytka
40 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min
Placki ziemniaczane po zbójnicku
2 godz. 10 min