Pierogi z mięsem
TM5 TM6

Pierogi z mięsem

Składniki

Farsz

  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 320 - 350 g mięsa wołowego, ugotowanego (patrz wskazówka), bez kości, pokrojonego na kawałki
  • 40 - 50 g marchewki, ugotowanej (patrz wskazówka), pokrojonej na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ - ½ łyżeczki majeranku, suszonego

Ciasto

  • 250 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
  • 1 jajko
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 560 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 1 szczypta soli, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2006 kJ / 479 kcal
Białko
20.3 g
Węglowodany
74.3 g
Tłuszcz
12.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie