Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z mięsem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Farsz
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g oleju rzepakowego
-
320 - 350 g mięsa wołowego ugotowanego (patrz wskazówka), bez kości, pokrojonego na kawałki
-
40 - 50 g marchewki ugotowanej (patrz wskazówka), pokrojonej na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki majeranku, suszonego
Ciasto
-
250 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
-
1 jajko
-
20 g oleju rzepakowego
-
560 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
282.1 mg
Białko
23 g
Kalorie
2058 kJ /
492 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
74 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 Std.
Pyzy z mięsem
1 Std. 20 Min
Kluski śląskie
30 Min
Kołduny litewskie
1 Std. 50 Min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 Std. 35 Min
Pierogi z serem i jagodami
1 Std. 15 Min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 Std. 40 Min
Pierogi ruskie
1 Std. 30 Min
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1 Std. 30 Min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 Std. 15 Min
Kopytka
40 Min
Oponki serowe
45 Min