
Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z kapustą i grzybami
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
Farsz
-
grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)100 g
-
wody600 g
-
kapusty kiszonej dobrze odsączonej500 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki50 g
-
cebuli pokrojonej na kawałki120 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
cukru½ łyżeczki
Ciasto
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu550 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
wody ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów300 g
-
sól do gotowania pierogów
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
567.4 kcal /
2373.9 kJ
Białko
12.5 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
90.8 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Sód
1160.4 mg