Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

4.9 3.4K ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 porcji

Składniki

Farsz
  • grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
    100 g
  • wody
    600 g
  • kapusty kiszonej dobrze odsączonej
    500 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    50 g
  • cebuli pokrojonej na kawałki
    120 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • cukru
    ½ łyżeczki
Ciasto
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    550 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • wody ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
    300 g
  • sól do gotowania pierogów

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 567.4 kcal / 2373.9 kJ
Białko 12.5 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 90.8 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Sód 1160.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...