
Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z kapustą i grzybami
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
Farsz
-
grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)100 g
-
wody600 g
-
kapusty kiszonej dobrze odsączonej500 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki50 g
-
cebuli pokrojonej na kawałki120 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
cukru½ łyżeczki
Ciasto
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu550 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
wody ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów300 g
-
sól do gotowania pierogów
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
567.4 kcal /
2373.9 kJ
Białko
12.5 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
90.8 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Sód
1160.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Oponki serowe
45 min
Makowiec świąteczny
2 godz. 10 min
Pączki
1 godz. 20 min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
3 godz. 30 min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 godz. 30 min
Krokiety z grzybami i kapustą
2 godz. 10 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Pierogi z mięsem
1 godz.
Kopytka
40 min